Kardio ili vežbe sa opterećenjem, šta je bolje za trbušnjake?

Kardio ili vežbe sa opterećenjem, šta je bolje za trbušnjake?

Ako ste se već uhvatili u koštac sa ovim problemom i odlučni ste da do maksimuma sredite svoj stomak, onda vam se kao sljedeće pitanje jasno postavlja odabir pravih vježbi za ostvarenje cilja.

Pre svega, tu se postavlja pitanje da li poslednje naslage sala sa stomaka skidate sa kardio vežbama, ili sa vežbama sa opterećenjem.

Ono što svima treba biti jasno je to da svako ljudsko biće ima sve abdomenalne mišiće, manje ili više čvrste, ali svakako ima. Ono što pravi najveću razliku između osoba je upravo pomenuti sloj masnih naslaga koji se nalazi ispod kože, a istovremeno iznad popularnih pločica. Što je najzanimljivije, čvrstoća i snaga ovih mišića uopšte ne garantuje njihov lep spoljašnji izgled, jer je ključ toga i dalje u indeksu telesne masti.


Natural Pack

Natural pack

Sa novom razmerom BCAA 8:1:1 300 gr aminokiselina, BCAA utiče na delovanje mTOR (Mammalian Target of Rapamycin), koji je velika proteinska kineza, odgovorna za brojne ćelijske funkcije i što je najbitnije, takođe i za sintezu belančevina i rast mišića.
+
100% Whey Protein 500 gr je zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira. Predstavlja pravu riznicu minerala. Najzastupljeniji minerali su natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, kobalt, bakar i molibden. Surutkin protein sadrži sve esencijalne aminokiseline.
+
Želite brz i jak rastmišića i mišićne snage, punoću i čvrstoću mišića? Za vas smo pripremili nešto posebno - Creatine CreaPure  500 gr.

Natural Pack - poruči odmah


KARDIO VEŽBE I TRBUŠNJACI

Kardio vežbe pomažu topljenju kalorija i omogućavaju dostizanje kalorijskog deficita što direktno vodi do topljenja masnih naslaga i smanjenja telesne mase. Kardio vežbe poput trčanja, stepera, bicikla i drugih, zaista će pomoći da se smanji nivo naslaga na stomaku, ali sa druge strane nijedna od ovih vežbi nema direktno snažan uticaj na ojačavanje ciljanih mišića abdomena.

Dodatno treba naglasiti da sve kardio vežbe osim onih žestokog intenziteta, u roku kraćem od pet minuta po prestanku vežbanja gube i svoj učinak topljenja masnoća, što ih znatno razlikuje od vežbi sa opterećenjima.

VEŽBE SA OPTEREĆENJEM

Ova vrsta treninga ima celi niz kapitalnih prednosti. Kao prvo, većina vežbi sa slobodnim tegovima zahteva učešće trbušnih mišića u stabilizaciji i podršci, pa čak i kada ne vežbamo primarno stomak, naši mišići abdomena su vrlo aktivni. Kao drugo, i ono što je možda i najbolje od svega je to da trening sa opterećenjima deluje na metabolizam primoravši ga tako da topi masne naslage čak i do 48 sati nakon treninga! Te dve činjenice treninge sa težinama jasno stavljaju na pobednički tron kada pričamo o odabiru vrste vežbi za “six pack”.

Osim toga, ove vežbe će pomoći da celo telo izgleda fantastično, dok jak kardio trening može rezultirati samo time da se smanjimo.


Ipak, oni najuspješniji kombinuju i jednu i drugu vrstu vežbanja, s tim da je uvek na prvom mestu trening sa opterećenjima. Međutim, ako biste želeli da se bazirate samo na jednu vežbu i ako postavljate pitanje poput onoga koje stoji u naslovu teksta, onda je odgovor jasan, vežbe sa težinama su pravi izbor.

 

Tags: fitnes, kardio trening, tegovi, trbušnjaci, six pack
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.